BiH

FIPA će učestvovati na 48. IFTDO konferenciji u Sarajevu

Autor: Biznis.ba
FIPA će učestvovati na 48. IFTDO konferenciji u Sarajevu

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Gordan Milinić razgovarao je s direktoricom organizacije Origin Group Jasnom Kordom o učešću FIPA-e na 48. IFTDO konferenciji koja će biti održana u Sarajevu od 24. do 26. juna ove godine.

Tema konferencije je „Razvoj ljudskih resursa u eri digitalne transformacije“, sa akcentom na ozbiljnost digitalnog uticaja na poslovanje koji je doveo do evolucije u ponašanju ljudskih resursa i procesa razvoja te transformirao način na koji radimo zajedno.

Kako je iz FIPA-e najavljeno, konferencija će okupiti više od 400 učesnika iz više od 50 država svijeta, a učesnici će biti u prilici razmijeniti svoja iskustva i čuti izlaganja 20 stručnjaka iz 16 država.

O značaju IFTDO-a govori i podatak da imaju svog predstavnika u Ujedinjenim nacijama.

Predviđeno je da FIPA aktivno učestvuje na konferenciji uz organizaciju sastanaka s nekoliko vodećih lidera u svijetu biznisa, koji će biti glavni govornici konferencije.

International Federation of Training and Development Organisation – IFTDO je osnovan 1972. godine u Ženevi, Švicarska, s ciljem da se razvije i održi globalna mreža posvećena prepoznavanju, razvoju i prijenosu znanja, vještina i tehnologija kako bi se unaprijedili osobni rast, efikasnost ljudskog rada, produktivnost i održivi razvoj.

Biznis.ba / FENA