BiH

Forum 'Sarajevo Unlimited 2018' počinje danas

Autor: Biznis.ba

Najveći regionalni forum inovacija, tehnologije i poduzetništva za regiju jugoistočne Evrope – "Sarajevo Unlimited 2018" bit će održan od 5. do 7. novembra na pet lokacija u Sarajevu.

Tema ovogodišnjeg Foruma, koji se održava treći put, je Inovacija i tehnološki razvoj kompetitivnih industrija u okviru zemalja jugoistočne i centralne Evrope.

Ceremonija otvaranja "Sarajevo Unlimited 2018." bit će održana u hotelu Holiday danas, na kojoj će prisustvovati gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka,  ambasadorica Narodne Republike Kine u BiH Chen Bo, direktorica Mastercard za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine Jelena Ristić te predstavnici Prointera Vlatko Vukotić  i Networka Edin Mehić.

Treće izdanje "Sarajevo Unlimited foruma" je dodatno atraktivno sadržajem i zbog spajanja sa inicijativom CEEC 16 + 1 (zemlje centralne i jugoistočne Evrope i NR Kine) odakle dolazi 400 stranih delegata, 60 kompanija, ali i predstavnika državnih institucija, vlada i ministarstava zaduženih za razvoj, tehnologiju, privredu, nauku i inovacije, istraživačke i naučne institucije, akademske zajednice, korporacija, tehnoloških parkova i kreativnih hubova i start-upa.

Najsjajnija pozornica će svakako pripasti svim prijavljenim start-upima koji će se moći nadmetati za pažnju investitora, ali i osvojiti nagradu u vrijednosti od 5.000 KM, saopćeno je iz Tim Networksa.

Biznis.ba / FENA