BiH

Herceg: Nemamo uvijek kvantitet, ali imamo kvalitet organskih proizvoda

Autor: Biznis.ba
Herceg: Nemamo uvijek kvantitet, ali imamo kvalitet organskih proizvoda

Svečano otvaranje Dvanaestih dana organske proizvodnje „Zenica 2018“, koji se jučer i danas održavaju u Zenici, upriličeno je danas.

Na manifestaciji u organizaciji Saveza udruženja organskih proizvođača FBiH „Organsko FBiH“svoje proizvode izložilo je 26 proizvođača. Od toga je 16 proizvođača iz Zenice, koja zadnjih godina pokazuje napredak i u ovoj proizvodnji.

- Ovo je važna stvar za nas proizvođače, ali i za BiH. Mi jesmo mali i često ne možemo odgovoriti kvantitetom, ali sigurno imamo kvalitetne proizvode da se možemo nositi sa svima drugima - kazao je predsjednik Saveza „Organsko FBiH“ Sead Herceg.

On se zahvalio gradu Zenici što podržava organsku proizvodnju, kao i proizvođačima koji su pokazali napredak i registrirali svoje obrte.

Herceg je tim povodom dodijelio i priznanja za razvoj poljoprivrednog obrta Mirnesi Helvidi, za doprinos u proizvodnji meda Erminu Deliću i preduzeću „Zlatne kapi“, Nedimu Kadiću i preduzeću "Stap-Milk" za proizvode od mlijeka, te Udruženju pčelara „Pčelica“ iz Nemile i predsjedniku Zejniru Haliloviću.

Biznis.ba / FENA