BiH

Iz Hrvatske tvrde: Niko iz BiH nije tražio da se zaustavi gradnja Pelješkog mosta

Autor: Biznis.ba
Iz Hrvatske tvrde: Niko iz BiH nije tražio da se zaustavi gradnja Pelješkog mosta
Od danas teče ugovoreni rok za izgradnju Pelješkog mosta koji bi trebao biti završen za 36 mjeseci.

"Nakon velikog administrativnog posla koji je obavljen, danas i službeno počinje teći rok kineskim izvođačima. Na ovo uvođenje u posao krenuli smo zbog zahtjevnog administrativnog posla koji je pred nama u samom vođenju projekta. S nama su i naši partneri u provođenju projekta SAFU, Ministarstvo regionalnog razvoja i Ministarstvo prometa," rekao je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić, prenosi HRT.

Predstavnici Hrvatskih cesta kolegama iz China Road and Bridge Corporationa u Stonu predaju svu potrebnu dokumentaciju. Otvara se dnevnik radova i potpisuje zapisnik o uvođenju kineskog konzorcija u posao.

"Uloga naše agencije je u jednom dijelu partnerski provesti sve postupke javne nabave i pomoći da se što prije realizira te osigurati tok novca koji je velikim dijelom iz fondova EU-a," rekao je ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric.

U tijeku su poslovi vezani za dokumentaciju. Nakon toga sljedećih mjesec do mjesec i pol provest će se istražne radnje, ponajprije morskog dna. Prvi pravi radovi počet će tek u rujnu.

"Za Dubrovnik je, osim Pelješkog mosta, bitna i gradnja brze ceste od Zračne luke do grada. Tražimo optimalnu trasu kako bi to bio drugi veliki projekt na korist dubrovačkog područja, posebno za Zračnu luku koja se približava broju od tri milijuna putnika", rekao je državni tajnik u Ministarstvu prometa Tomislav Mihotić.

Dodao je kako je izgradnja Pelješkog mosta i dalje otvoreno pitanje u odnosima s Bosnom i Hercegovinom, ali da nitko iz BiH na sastanku prije deset dana nije tražio da se projekt zaustavi.

Biznis.ba / Vijesti.ba