BiH

Jesenji sajam malih porodičnih firmi u Sarajevu

Autor: Biznis.ba
Jesenji sajam malih porodičnih firmi u Sarajevu

Drugi jesenji sajam malih porodičnih firmi u organizaciji Udruženja “Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH“ bit će otvoren danas na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović u Sarajevu, a trajat će do 26. oktobra.

Cilj održavanja sajma jeste afirmacija domaće privrede i promocija domaćih proizvoda. Udruženje u kontinuitetu radi na tim ciljevima više od 10 godina. Učestvovat će četrdeset bh. firmi iz različitih industrijskih oblasti. Firme su iz tekstilne, građevinske i prehrambene industrije, a zastupljeni su i organska proizvodnja, proizvodnja nakita, meda, rukotvorine, kozmetika.

Udruženje nastoji tim projektom utjecati na svijest građana da kupuju domaće, te smatra da je dobar način da se firme promovišu.

- Sajmovi i slične manifestacije su idealna prilika da se građani upoznaju sa domaćim firmama i kvalitetom njihovih proizvoda. Pored promocije širi se i mreža kupaca što otvara i priliku za proširenje djelatnosti kojima se male firme bave. Svi proizvodi se na sajmu mogu pronaći i po promotivnim cijenama što je praksa već vise od deset godina - saopćeno je iz Udruženja “Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH“.

( FENA)