BiH

Konjic: Ćatić i Tinjak o modelima podrške i pomoći pri organizovanju sajmova kroz poticajna sredstva

Autor: Biznis.ba
Konjic: Ćatić i Tinjak o modelima podrške i pomoći pri organizovanju sajmova kroz poticajna sredstva

U okviru aktivnosti koje su organizovane tokom održavanja Festivala hrane ''Konjic Food fest 2023'' gradonačelnik Konjica Osman Ćatić sastao se s sekretarom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Hamdom Tinjakom.

S obzirom da je u djelokrugu spomenutog Ministarstva između ostalog i poljoprivreda, tokom sastanka bilo je riječi o modelima podrške i pomoći organizovanju sajmova kroz poticajna sredstva.

''Festival hrane tokom kojeg se predstavlja domaća proizvodnja je značajna manifestacija ne samo za Konjic već i šire, i rado se odazovem pozivu da budem u Konjicu u vrijeme njegovog održavanja. Svaka interakcija ljudi je bitna kako bi se upoznali sa specifičnostima nekog područja, u ovom slučaju Konjica, koji je ove godine aktivan na svim poljima, tu su brojne poljoprivredne, privredne, sportske i kulturne manifestacije. Bilježe se značajni privredni pomaci i strana ulaganja, što je za svaku pohvalu (…). Nadam se da će Konjic u budućnosti koristiti naša poticajna sredstva za organizaciju sajmova'', kazao je Tinjak.

Gradonačelnik Ćatić je naglasio kako je podrška s viših razina vlasti izuzetno bitna za lokalne zajednice u smislu jačanja saradnje podsjećajući pri tom da lokalne zajednice moraju aktivno raditi na pripremi za sudjelovanje u programima podrške, koje nadležna ministarstva pružaju, saopćeno je iz Grada Konjica.

(Biznis.ba)