BiH

Konjic privlači sve više investitora: Italijani najavili otvaranje firme

Autor: Biznis.ba
Konjic privlači sve više investitora: Italijani najavili otvaranje firme

U cilju proširenja poslovanja na područje Bosne i Hercegovine, sa akcentom na Grad Konjic gdje razvijena metalska industrija, danas su predstavnici italijanske kompanije CO.VE. Engineering Srl, koja je specijalizirana za tešku stolariju i zavarivanje specijalnih materijala, posjetili Grad Konjic, gdje su se sastali sa gradonačelnikom Osmanom Ćatićem.

- Intencija je da u Bosni i Hercegovini pokrenemo sestrinsku firmu CO.VE. Engineering Srl, da naše poslovanje proširimo na ovo područje, zaposlimo domaću radnu snagu i dobijemo nove klijente.

Sektor metalske industrije u Konjicu je razvijen i ono što smo zamislili, našli smo ovdje. Jako sam zadovoljan prijemom kod gradonačelnika i razmijenjenim informacijama.

Vidim pred nama jednu priču, koja ima lijep početak i nadam se da će dugo trajati – kazao je Emanuele Verzegnassi, direktor kompanije CO.VE. Engineering Srl.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom gosti iz Italije sastali su se sa predsjednikom Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Konjic Jasminom Badžakom, a potom su obišli industrijsku zonu, kako bi se upoznali sa djelovanjem metalskog sektora u Konjicu, kao i potencijalima i mogućnostima koje Konjic ima i nudi kao centar metalske industrije.

Biznis.ba