BiH

Marmara Group i KS ostvaruju saradnju na približavanju poslovnih zajednica

Autor: Biznis.ba
Marmara Group i KS ostvaruju saradnju na približavanju poslovnih zajednica

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto primio je danas delegaciju Marmara Group Fondacije iz Turske, koju je predvodio predsjednik Akkan Suver, a cilj posjete Bosni i Hercegovini je razvijanje veza sa poslovnom zajednicom i jačanje veza BiH i Turske.

U fokusu Marmara Group Fondaciji su društvena istraživanja koja imaju za cilj unapređenje odnosa između Evropske unije i država centralne Azije i Bliskog istoka.

Po riječima premijera Forte, rado je prihvaćena inicijativa za saradnju s najprestižnijom turskom nevladinom organizacijom u budućem periodu.

Predstavnici Fondacije pozvali su predstavnike Kantona Sarajevo i na veliki forum u povodu 25 godina njihovog djelovanja, koji će biti održan u Istanbulu za nekoliko mjeseci.

Fondacija je 1985. godine priznata  od OSCE-a, a kroz svoje savjetodavne kapacitete predstavlja Tursku u Ekonomsko-socijalnom vijeću UN-a. Aktivnosti Fondacije se provode kroz Platformu za EU, Platformu za ljudska prava i Platformu za Evroazijsku saradnju, u cilju poboljšanja dijaloga i razumijevanja između vlada i civilnog društva.

- Fondacija se, tokom dvije decenije postojanja, aktvno uključila i u poboljšanje regionalne saradnje u namjeri da pomogne u maksimiziranju mogućnosti koje osigurava proces globalizacije i minimiziranju njegovih negativnih efekata - saopćila je Služba za protokol i press KS.

Sastanku je prisustvovao i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Malik Garibija.

Biznis.ba / FENA