BiH

Međunarodni aerodrom Sarajevo: Uz online kupovinu karata besplatno zdravstveno osiguranje

Autor: Biznis.ba
Međunarodni aerodrom Sarajevo: Uz online kupovinu karata besplatno zdravstveno osiguranje
Za sve koji od 01.do 30.06. 2019. kupe aviokartu online putem stranice Međunarodnog aerodroma Sarajevo, u suradnji sa Adriatic osiguranjem dobit će kao poklon besplatno putničko zdravstveno osiguranje za vrijeme trajanja putovanja.

Ukoliko poslovno ili turističko putovanje prekinu razne zdravstvene tegobe, dobro je znati da će putno zdravstveno Adriatic osiguranje pokriti:

troškove hitnih i neophodnih medicinskih tretmana
vanbolnički tretman (lijekovi, zavoji, gips), kao i određene terapije propisane od liječnika
bolesnički tretman u odgovarajućim bolnicama u inozemstvu
kirurške operacije (samo u hitnim i neophodnim slučajevima)

Da biste ostvarili pravo na besplatno putničko osiguranje potrebno je da kontaktirate naše osoblje na prodaji aviokarata putem e-maila: ticketing@sarajevo-airport.ba ili telefona + 387 33 289 266 i + 387 33 289 267.

Podsjetimo, Međunarodni aerodrom Sarajevo je u cilju unapređenja usluga i u skladu sa zahtjevima i očekivanjima putnika, uspostavio prije godinu dana online prodaju karata, čime je postao prvi prodajni agent u Bosni i Hercegovini koji nudi tu uslugu.

Online kupovinu karata možete obaviti na zvaničnoj web stranici Međunarodnog aerodroma Sarajevo http://www.sia.ba, odnosno u online obrascu koji je vidljiv odmah po otvaranju stranice. Nakon što u predviđena polja unesete destinaciju i datume putovanja, sistem će izlistati sve ponude i opcije (broj presjedanja, različite zrakoplovne prijevoznike...), počev od najpovoljnije ponude. Ovaj sofisticirani pristup omogućava da kreirate vlastito putovanje prema svojim željama i prioritetima.

Sistem je kreiran u suradnji sa globalnim rezervacijskim sistemom Amadeus e- Power, te objedinjuje sve potrebne radnje koje omogućavaju da se kupovina karte obavi na jednom mjestu. Pored svega navedenog, sistem također uključuje mogućnost odabira mjesta u zrakoplovu, količinu prtljaga i slično.

S ciljem olakšanog pristupa našim putnicima, sistem je podešen da odmah ponudi Sarajevo kao polaznu tačku, ali istu možete promijeniti i odabrati bilo koji od stotina aerodroma u svijetu koje sistem prepoznaje. Karte se mogu kupiti za letove više od 50 zrakoplovnih prijevoznika.

Sistem je potpuno siguran za online kartično plaćanje, te da je razvijen u suradnji sa Intesa Sanpaolo bankom i WS PAY-payment providerom. Karte se mogu platiti MasterCard i VISA karticama.

Biznis.ba