BiH

Mostarski Dani trešnje ove godine prezentiraju projekat gondolske žičare na Rujište

Autor: Biznis.ba
Mostarski Dani trešnje ove godine prezentiraju projekat gondolske žičare na Rujište
Salem Bubalo, direktor ove sajamske manifestacije, kaže kako je osnovni cilj da se kroz zaštitu starih zanata kreiraju novi turistički proizvodi.

"Ove godine prezentiramo i jedan novi turistički projekat u Mostaru, gondolsku žičaru koja bi se sutra instalisala na prostoru Rujišta. Siguran sam da bi to preporodilo ove prostore, a gosti koji dolaze u Mostar bi tako imali kompletniji nivo ponude. Taj projekta će biti prezentiran na svečanosti otvorenja sajma, a dolaze važni gosti koji imaju iskustva s takvim projektima u svojim destinacijama", kazao je Bubalo.

Zbog projekta gondole na Rujištu na sajmu će sarajevska iskustva sa žičarom na Trebeviću prezentirati gradonačelnik našeg glavnog grada Abdulah Skaka. Najavljen je i dolazak gradonačelnika Raške u Srbiji na čijem lokalitetu se nalazi gondola na Kopaoniku.

"Dolazi nam i italijanski ambasador u našoj zemlji Nicola Minasi koji želi da razmotri mogućnosti investiranja upravo na ovu temu", najavio je Bubalo.

Na sajmu će čelni ljudi Grada Mostara potpisati sporazum o partnerstvu sa Zrenjaninom, a bit će prezentirani i turistički potencijali Irana.

"Koliki je interes za Dane trešnje najbolje govori činjenica da broj učesnika diktira veličina prostora, odnosno da su svi izložbeni kapaciteti već popunjeni. Važno je istaći kako Mostar ima dva sajma koja se međusobno programski nadopunjuju, što nema niti jedan drugi naš grad", kazao je Salem Bubalo.

Sajam ima i humanitarni karakter jer prihod od ulaznica donira se Centru za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Rosales" iz Mostara.

Biznis.ba / Klix.ba