BiH

Na Diplomatskom bazaru u Crnoj Gori predstavljeni BH proizvodi

Autor: Biznis.ba
Ambasada Bosne i Hercegovine u Podgorici učestvovala je na tradicionalnom humanitarnom Diplomatskom bazaru koji je, u organizaciji Međunarodnog kluba žena, održan 7. decembra 2019. godine u Podgorici.

Ambasada Bosne i Hercegovine je, zahvaljujući izuzetno dobrom odzivu i donacijama bosansko-hercegovačkih proizvođača imala priliku predstaviti vrlo raznovrstan asortiman proizvoda i ostvariti značajan finansijski doprinos ukupnom fondu Bazara. Na štandu Bosne i Hercegovine su predstavljeni proizvodi firmi Hifa Oil, Banjalučka pivara, Sarajbosna, Swisslion, Violeta, Vispak, Mira Prijedor, Binvest Posušje, Stanić Group, Alma Ras, EIN Natural, Pčelarstvo Krešić, Ingea Bio, Bernina, Klas, Hepok, Semić Visoko, Vitinka, Vino Petijević, Megle, Prijedorčanka - Gazdina rakija, Gazdinstvo Ljubibratić i Werkstatt Studio Sarajevo.

Na Bazaru se predstavio značajan broj stranih diplomatsko – konzularnih predstavništava a prikupljena sredstva će biti donirana JU „Komanski Most“ Podgorica, ustanovi za smještaj djece i odraslih sa umjerenim, težim i teškim smetanjama u intelektualnom razvoju kao i nekoliko organizacija i ustanova u cilju poboljšanja uslova života i rada.

Biznis.ba