BiH

Nema odustajanja: Sindikat ostaje pri zahtjevu za smjenu Andelije

Autor: Biznis.ba
Nema odustajanja: Sindikat ostaje pri zahtjevu za smjenu Andelije

Samostalni sindikat radnika rudnika uglja u FBiH informirao je članstvo o rezultatima sastanka sa Elektroprivredom BiH i predstavnicima Vlade FBiH, ostaje pri svojim zahtjevima i spreman je za nastavak socijalnog dijaloga, kazao je za “Avaz”, predsjednik SSRR FBiH, Sinan Husić.

- Sa malim kašnjenjem zbog stanja putnih komunikacija mi smo stigli u rudnike, informisali radnike i Upravni odbor se okupio u Brezi. Iskazujemo spremnost za nastavak pregovaračkog procesa. Čuli smo izjave ministra za energiju, rudarstvo i industriju da je proces okončan. Mi to nismo tako shvatili. Sinoć smo kazali da smo ostvarili značajan korak naprijed, da se obavezujemo na nastavak socijalnog dijaloga i mi ostajemo pri tome. Imamo tačke oko kojih se nismo složili – pojasnio je Husić nakon današnje sjednice u Brezi.

Podsjetimo, zahtjevi sindikata o smjeni generalnog direktora Elektroprivrede BiH i Rudnika Kreka ostali su neriješeni, dok je isplata dnevnica u vrijeme radničkog neposluha uglavnom usaglašena. SSRR FBiH još jedanput je dobio podršku da u nastavku socijalnog dijaloga njihovi predstavnici ostanu pri svih 13 postavljenih zahtjeva. U Sindikatu još nemaju zvaničnu potvrdu kada će pregovori biti nastavljeni.

Biznis.ba