BiH

Nova donacija Adriatic Metals u Varešu: Rekonstruiše se cesta Križ-Sastavci

Autor: Biznis.ba
Nova donacija Adriatic Metals u Varešu: Rekonstruiše se cesta Križ-Sastavci

Danas je u zgradi Općine Vareš održana ceremonija potpisivanja ugovora o donaciji kompanije Adriatic Metals BiH Općini Vareš za rekonstrukciju ceste Križ - Sastavci. Vrijednost donacije iznosi 88.666,88 BAM.

- Asfaltiranje ove dionice puta značajno će olakšati svakodnevni život naših građana Borovice, Dragovća i Mijakovića sa Varešom, ali isto tako upotpuniti turističku ponudu na ovom dijelu naše općine. Zahvaljujem se kompaniji Adriatic Metals BiH, jer i dalje učestvuje, paralelno sa Općinom Vareš i sa Vladom Zeničko dobojskog kantona u izgradnji naše Općine. Gradimo i pravimo i idemo dalje – istaknuo je načelnik Općine Vareš Zdravko Marošević.

Ova gesta kompanije Adriatic Metals BiH pokazuje njihovu posvećenost podršci razvoju i unapređenju infrastrukture u Varešu.

- Vrijednost donacije nije samo brojka, već izraz našeg dubokog razumijevanja potreba i izazova s kojima se općina Vareš i mi koji ovdje radimo i živimo susrećemo. Zajednica je srce našeg poslovanja, i ponosni smo što možemo dati doprinos boljoj budućnosti ovog grada. Ovaj ugovor nije samo formalni dokument; to je obveza i odgovornost koju preuzimamo prema Varešu i njegovim stanovnicima. Obećavamo da ćemo raditi zajedno s lokalnom upravom i zajednicom kako bismo osigurali da se ovaj projekt izvede uspješno i u skladu s najvišim standardima – naglasio je Alem Logo, izvršni direktor kompanije Adriatic Metals BiH.

Ovo je projekat rekonstrukcije puta u dužini od 2,7 km, a početak radova se očekuje uskoro.

(Biznisi.ba)