BiH

Novalić: Nastavljamo graditi i povezivati cijelu Federaciju BiH

Autor: Biznis.ba
Novalić: Nastavljamo graditi i povezivati cijelu Federaciju BiH

Na današnjoj sjednici donijeli smo više odluka važnih za naše građane. Ponosan sam na rad Vlade Federacije BiH, poručio je premijer FBiH Fadil Novalić nakon sjednice Vlade FBiH.

- Osim pojeftinjenja plina za 12,53 posto, posebno me raduje da smo donijeli i odluke o kapitalnim infrastrukturnim projektima. Danas smo izdvojili 20 miliona maraka za nastavak izgradnje tunela Hranjen. To je važan projekat na budućoj brzoj cesti koja povezuje Sarajevo i Goražde. Time potvrđujemo da je putna komunikacija u vrhu prioriteta ove Vlade, navodi Novalić i dodaje:

- Pored toga, danas usvojenim odlukama još 7 miliona KM usmjeravamo za brzu cestu Sarajevo – Tuzla, 12. transferzalu u Sarajevu i tomislavgradsku obilaznicu. Tačnije 4,5 miliona KM ide za projektovanje i eksproprijaciju na brzoj cesti Sarajevo - Tuzla, poddionici Vitalj - Gojakovići. Sa dva miliona maraka sufinansirat ćemo spoj od Stupske petlje do Aerodroma Sarajevo, a pola miliona izdvoijili smo za rekonstrukciju dijela obilaznice u Tomislavgradu.

On dodaje da se nastavlja intenzivno graditi i povezivato cijelu Federaciju BiH, i da je Vlada posvećena ispunjavanju tri prioritetna cilja.

- To su izgradnja infrastrukture, energetska tranzicija i ekonomski rast - kazao je federalni premijer nakon današnje sjednice Vlade FBiH održane u Sarajevu.

Biznis.ba