BiH

Nove linije s banjalučkog Aerodroma pretpostavka za razvoj privrede i turizma

Autor: Biznis.ba
Nove linije s banjalučkog Aerodroma pretpostavka za razvoj privrede i turizma
Uspostavljanje novih aviolinija s banjalučkog aerodroma za Stokholm, Brisel i Memingen, osim bolje povezanosti građana s evropskim zemljama, predstavalja i novu razvoju šansu za banjalučku regiju, kao i RS u privrednom i turističkom smislu.

Entitetska premijerka Željka Cvijanović istakla je da bolja aviopovezanost Banje Luke s evropskim gradovima znači mnogo za građane, privrednike i turiste.

Nakon što je prvi avion kompanije Ryanair danas sletio iz Stokholma na banjalučki Aerodrom, kazala je da postoje i druge aviokompanije koje su zainteresovane za saradnju.

-Ovo je početak i očekujem da će Aerodrom živjeti sasvim drugačiji život – navela je Cvijanović u izjavi novinarima.

Ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić najavio je da će Vlada RS-a nastaviti s ulaganjima u razvoj banjalučkog Aerodroma te da će biti proširena saradnja kako s “Ryanairom” tako i s drugim aviokompanijama.

I direktor "Aerodroma RS-a” Duško Kovačević istakao je da će nastojati da prošire saradnju s još nekim kompanijama i da građanima ponude još neke interesantne destinacije.

Sva putnička mjesta u avionu bila su popunjena i iz Banje Luke za Stokholm i obrnuto.

Neki od putnika su istakli da su dosad putovali za Švedsku sa Tuzlanskog aerodroma, kao i da se nadaju da će aviolinija iz Banje Luke opstati.

Iz najvećeg grada RS-a danas su putovali i pojedini građani iz Jajca, Gradiške, Prnjavora...

Biznis.ba / FENA