BiH

Od danas u Sarajevu posljednji ovogodišnji sajam malih porodičnih firmi

Autor: Biznis.ba
Od danas u Sarajevu posljednji ovogodišnji sajam malih porodičnih firmi

Treći jesenji i ujedno posljednji ovogodišnji Sajam malih porodičnih firmi, u organizaciji Udruženja “Kupujmo i koristimo domaće - kvalitetno proizvedeno u BiH“, počeo je danas na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović u Sarajevu i trajat će do 14. novembra.

Predsjednik Udruženja “Kupujmo i koristimo domaće - kvalitetno proizvedeno u BiH“ Admir Kapo je kazao Feni da će na ovom sajmu uspjeti dati priliku svim novim obrtnicima koji su se javili i ljudima koji su osnovali gazdinstva.

Po njegovim riječima, na svaki sajam pokušavaju da izađu sa četiri-pet novih ljudi, sa njihovim proizvodima, da prezentiraju njihove firme.

- Tako nam i ovaj put dolazi nekoliko novih firmi. Bit će ukupno između 25 i 30 izlagača – naveo je Kapo.

Na ovom sajmu, kao i na prethodnim, zastupljeni su proizvođači meda, ljekobilja, potom organska proizvodnja, s obzirom na to da je jesen i da je vrijeme za zimnicu, a tu su i proizvođači tekstila i drugi.

Kapo kaže da pokušavaju sve objediniti, da su izlagači iz cijele BiH, te da ovim sajmom, 14. novembra završavaju ove aktivnosti za 2019. godinu.

Cilj održavanja sajma je afirmacija domaće privrede i promocija domaćih proizvoda. Udruženje “Kupujmo i koristimo domaće“ nastoji utjecati na svijest građana da kupuju domaće, te smatra da je ovo dobar način da se firme promoviraju.

Sajmovi i slične manifestacije su idealna prilika da se građani upoznaju o domaćim firmama i kvaliteti njihovih proizvoda. Pored promocije širi se i mreža kupaca što otvara i priliku za proširenje djelatnosti kojima se male firme bave. Svi proizvodi se na sajmu mogu pronaći i po promotivnim cijenama što je praksa već više od deset godina - poručili su iz Udruženja“Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH“.

( FENA)