BiH

Od sutra počinju 'Čari zime' u Brčkom

Autor: Biznis.ba
Od sutra počinju 'Čari zime' u Brčkom

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Zijad Nišić najavio je manifestaciju "Čari zime" u Brčkom koja se službeno otvara 2. decembra u 17 sati na Trgu mladih.

Vlada Brčkog organizovala je manifestaciju "Čari zime" koja će i ove godine obogatiti zimske dane.

Kao i svake godine, na Trgu mladih postavljene su drvene kućice s izložbenim i prodajnim programom koje će biti otvorene svaki dan od 2. decembra ove godine do 31. januara 2024. godine od 17 do 21 sat.

U okviru ove manifestacije postavljeno je i klizalište koje će biti otvoreno svaki dan od 10 do 21 sat. Cijena ulaznica iznosi 1 KM, a za sve učenike osnovnih i srednjih škola s područja Distrikta klizanje će biti besplatno petkom od 13 do 14 sati.

Gradonačelnik Nišić je istakao kako je riječ o manifestaciji koja privlači veliku pažnju građana i koja ima za cilj obogatiti turističku ponudu grada tokom zimskog razdoblja i blagdana.

"Brčko distrikt BiH u kontinuitetu nastavlja promociju našeg grada kao turističke destinacije nakon brojnih manifestacija u okviru Savskog cvijeta i drugih kulturno-umjetničkih i gospodarskih sadržaja. Ova manifestacija će poslije monotone jesenje svakodnevnice građanima Distrikta, ali i gostima pružiti relaksaciju i zabavu", kazao je Nišić pozvavši sve građane da se uključe u sam program i da posjete manifestaciju.

Nišić je ovom prilikom najavio i novogodišnji koncert na kojem će građane Distrikta zabaviti Brčaci Fatmir Sulejmani, Mahir Hukičević i Lučijano Šečić.

"Ove godine izabrali smo kvalitetan repertoar uz uštedu od 20.000 maraka koje će se usmjeriti u humanitarne svrhe, najprije za liječenje djece oboljelih od malignih bolesti", rekao je gradonačelnik, dodavši da će i ove godine u okviru koncerta biti organizovan i vatromet, prenosi FENA.

(Biznis.ba)