BiH

Održana Skupština RMU Banovići: Imenovan novi Nadzorni odbor

Autor: Biznis.ba
Održana Skupština RMU Banovići: Imenovan novi Nadzorni odbor

U zgradi Vlade Federacije BiH u Sarajevu danas je održana Skupština RMU Banoviću.

Na Skupštini je razrješen stari i imenovan novi Nadzorni odbor Rudnika. Novi Nadzorni odbor čine Bego Birparić, Edin Kurtić i Antun Luburić.

Kako doznaju Vijesti.ba, prva sjednica novog NO biće održana već u nedjelju i to u Upravi RMU u Banovićima.

Podsjetimo, za Skupštinu su Vlada FBiH i resorno ministarstvo energetige, rudarstva i industrije poslali 1.352 poziva za sve dioničare, a adrese na koje su poslani pozivi dobijeni su iz Registra za vrijednosne papire kao jedinog zakonskog i relevantnog izvora.

Razlog za održavanje današnje sjednice odnosi na činjenicu da sjednica, koja je zakazana 27. novembra, nezakonita iz nekoliko razloga.

- Jedan je taj što je objavljeno četvrti a ne treći dan kako zakon kaže. Druga stvar zbog koje se dovodi u pitanju sjednica je nedostatak kvoruma što su i naveli u obrazloženju. To nije tačno, istina je da nije došao Odbor za glasanje. To su dvije različite teme i različita pravna akta. Vlada FBiH je 69 posto dioničar i kao takva ima pravo i ovo sve što smo uradili, uradili smo u skladu sa Zakonom o privrednim društvima. Tako da ne stoje tvrdnje da je Vlada nije nešto uradila po zakonu - poručio je nedavno ministar Nermin Džindić.

(Biznis.ba )