BiH

Pandurević: Netačna tvrdnja ministra Đokića o Zakonu o javnim nabavkama

Autor: Biznis.ba
Pandurević: Netačna tvrdnja ministra Đokića o Zakonu o javnim nabavkama
Pandurević kaže da su, povodom ove tvrdnje ministra Đokića, ljudi iz energetskog sektora, "Elektroprivrede Republike Srpske" i Termoelektrane Gacko dostavili SDS-u kompletnu dokumentaciju koja govori suprotno.

Ona je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu rekla da ova dokumentacija govori da ministar Đokić "ne štiti javni interes, već kriminal u Rudniku i Termoelektrani /RiTE/ Gacko", navodeći da je Kancelarija za žalbe tri puta poništila tendersku dokumentaciju o nabavci za radove na otklanjanju otkrivke.

Pandurević tvrdi da su u tenderskoj dokumentaciji postavljeni "nezakoniti uslovi koji su favorizovali jednu firmu `Termograding`".

"Ministar Đokić, umjesto da sankcioniše ovakav kriminal, kršenje zakona i hitno smijeni menadžment zbog izvlačenje enormnih količina novca iz elektroenergetskog sektora, on krivi zakon", rekla je Pandurović.

Komentarišući izjavu ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH Dragana Mektića da je "vrh MUP-a Republike Srpske diluje drogu", Pandurević je rekla da vjeruje da Mektić "raspolaže argumentacijom i da zna o čemu priča".

Biznis.ba