BiH

Počeo Prvi međunarodni sastanak turističkih operatera 'Meet Up Sarajevo'

Autor: Biznis.ba
Prvi međunarodni sastanak turističkih operatera "Meet Up Sarajevo" okupio je danas u Sarajevu predstavnike turističkih agencija i medija iz cijelog svijeta kako bi se upoznali o turističkoj ponudi Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Također, bit će to prilika za bh. turističke radnike i hotelijere da se direktno povežu s međunarodnim kompanijama.

Menadžer turističke agencije Insider Rijad Špiljak rekao je da su u organizaciji Grada Sarajeva i lokalnih turističkih radnika uspjeli dovesti turističke agencije i medije iz brojnih zemalja na događaj umrežavanja, razmjene iskustava i ostvarivanja nove saradnje.

- Cilj nam je dovoditi goste iz cijelog svijeta i zato ovdje imamo učesnike iz Belgije, Filipina, Francuske, Indonezije, Kine, Litvanije, Omana, Saudijske Arabije, zemalja regije i drugih i želimo da ovaj događaj postane tradicionalan - rekao je Špiljak.

Istakao je da mnogi učesnici imaju bogato iskustvo u turizmu i vrijedna znanja koje mogu prenijeti, dok će bh. turistički radnici predstaviti lokalne turističke potencijale, što bi sve trebalo rezultirati dodatnim rastom u turizmu.

U sklopu manifestacije "Meet Up Sarajevo" večeras će u sarajevskoj Vijećnici biti upriličena gala večera za učesnike, a za sutra su planirani B2B sastanci.

https://www.youtube.com/watch?v=zu0OhWyG5mU

Biznis.ba / FENA