BiH

Potpisan Administrativni aranžman za predstojeću konferenciju EBRD-a

Autor: Biznis.ba
Potpisan Administrativni aranžman za predstojeću konferenciju EBRD-a

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i generalni sekretar Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Enzo Quattrociocche potpisali su danas u Sarajevu Administrativni aranžman za Godišnji sastanak Odbora guvernera EBRD, te investicijsku konferenciju i biznis forum koji će početkom maja biti održani u Sarajevu.

Šarović je izjavio da je predstojeći Godišnji sastanak Odbora guvernera EBRD jedan od događaja za koji je on kao ministar želio da budu održani u Sarajevu, te je zahvalio svima koji su mu pomogli da se to i ostvari.

- Ako svi zajedno ovaj događaj pametno iskoristimo uvjeren sam da ćemo promijeniti opštu sliku o Bosni i Hercegovini i to je vrlo važan trenutak koji kao zemlja treba da iskoristimo - istakao je Šarović.

Dodao je da će to biti prilika koju trebaju iskoristiti svi nivoi vlasti, privredne komore i FIPA, jer slična prilika Bosni i Hercegovini neće dugo biti pružena.

Quattrociocche je naveo da pripreme spomenutih događaja dobro napreduju te da se s pravom može očekivati da sastanak i konferencija budu uspješno održani.

- Međunarodni mediji, zajedno s bh. medijima, doprinijet će da to bude uistinu globalni događaj koji će predstavljati jedinstvenu priliku za predstavljanje Bosne i Hercegovine svijetu i siguran sam da ćete to iskorostiti - poručio je Quattrociocche.

Sarajevo će od 7. do 9. maja biti domaćin Godišnjeg sastanka Odbora guvernera EBRD, te investicijske konferencije i biznis foruma koji će ugostiti više od 2.000 predstavnika međunarodne poslovne zajednice, investitora, visokih državnih zvaničnika i predstavnika organizacija civilnog društva.

Biznis.ba / FENA