BiH

Potpisan ugovor: Lumiwings kreće s letovima iz Tuzle

Autor: Biznis.ba

Međunaronarodni aerodrom Tuzla potpisao je danas ugovor o saradnji sa grčkom aviokompanijom Lumiwings. Potpisivanjem sporazuma je uspostavljena baza ove aviokompanije na Međunarodnom aerodromu Tuzla.

Početak uspostave letova Lumiwingsa iz Tuzle je 18. decembar. Ova avikompanija povezat će tuzlu sa Evropom sa pet linija i jednom linijom za Tursku.

„Mi smo izabrali pet plus jednu destinaciju. Letjet će se iz Tuzle za Njemačku, Švedsku, Dansku, Holandiju, a uskoro ćemo obezbijediti i letove za Tursku, za koju postoji veliko interesovanje naših putnika“, kazao je Dževad Halilčević, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Tuzla će ovim letovima biti povezana sa Stockholmom i Halmstadom u Švedskoj, Maastrichtom u Holandiji, Saarbruckenom u Njemačkoj, Esbjergom u Danskoj i vrlo brzo Istanbulom. Karte za ove destinacije su već od danas u prodaji.

„Kako bi omogućili putnicima da kupe avionske karte za novogodišnje praznike mi ih nudimo već od danas po akcijskim cijenama od 75 eura.  U pitanju su letovi od 18. decembra ove godine“, istakao je Dimitrios Kremiotis, odgovorni menadžer kompanije Lumiwings.

Vlada Tuzlanskog kantona subvencionira ove letove, s obzirom da je kompanija Wizz Air napustila Tuzlu i ostavila mnoge destinacije upražnjenim.

„Mi smo ove godine osigurali 2,5 miliona maraka za subvencije letova sa Međunarodnog aerodroma Tuzla. Cilj je da građani kantona imaju povoljne karte za putovanja širom Evrope. Tuzlanski kanton na ovaj način dijeli poslovne rizike sa Lumiwingsom“ , rekao je premijer TK Irfan Halilagić.

Osim ovih šest destinacija, a u zavisnosti od odziva putnika, Međunarodni aerdorom Tuzla i avikompanija Lumings povećat će broj letova  i prema drugim destinacijama širom Evrope.

(Biznis.ba)