BiH

Predsjedavajući VMBIH Zvizdić na Biznis forumu Maroko - BiH u Casablanci

Autor: Biznis.ba
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić predvodio je delegaciju bosanskohercegovačkih privrednika koja je učestvovala na poslovnom forumu, koji se u organizaciji Generalne konfederacije kompanija Maroka (CGEM) održao danas u Casablanci.

Prije početka poslovnog foruma, predsjedavajući Zvizdić je održao sastanak sa predsjednikom CGEM-a Salaheddinem Mezonarom.

Na susretu privrednika su prezentirani investicioni potencijali Bosne i Hercegovine i mogućnosti veće privredne saradnje.
Obraćajući se prisutnima, predsjedavajući Zvizdić je rekao da je interes obje strane da se unaprijedi ekonomska saradnja, robna razmjena i da se poveća nivo vanjskotrgovinske razmjene. Rekao je da je investicijsko okruženje u BiH značajno promijenilo i unaprijedilo poboljšanjem investicijske klime i olakšanjem poslovanja.

Na forumu je bilo riječi i o mogućnostima investiranja i saradnje na strateškim projektima.

Predsjedavajući Zvizdić je upoznao prisutne o ekonomskim potencijalima Bosne i Hercegovine, posebno u sektorima poljoprivrede, turizma, energetike, drvne, metalne i auto industrije, namjenske industrije, obnovljivih izvora energije, kao i sa infrastrukturnim projektima.

“Naša zemlja ima velike potencijale za investiranje u BiH. Mi smo posebno zainteresirani za dugoročna strateška partnerstva kroz koja bi se, između ostalog, uvozila nova znanja i tehnologije i otvarala nova radna mjesta za zapošljavanje mladih ljudi. Očekujemo da ulažete u našu zemlju i želimo da mi budemo vaša vrata za poslovanje prema jugoistočnoj Evropi, a vi da budete vrata za naše poslovanje sa državama MAGREB-a i velikog dijela Afrike,” rekao je tokom poslovnog foruma predsjedavajući Zvizdić. On je uputio poziv i izrazio dobrodošlicu marokanskim privrednicima da posjete Bosnu i Hercegovinu i da investiraju u zemlju velikih i značajnih potencijala.

Poslovnom forumu u Maroku prisustvovali su i premijer Federacije BiH Fadil Novalić, predsjednik Vanjsko-trgovinske komore BiH Ahmed Egrlić, kao i predstavnici bh privrednika.

Biznis.ba