BiH

Preduzeće "Sana" prodaje imovinu da vrati dugovanja

Autor: Biznis.ba
Preduzeće "Sana" prodaje imovinu da vrati dugovanja

Javno komunalno preduzeće "Sana" ponudilo je na prodaju nepokretnu imovinu koja je u njihovom vlasništvu, čija je ukupna vrijednost 443.000 maraka.

Inače, ovo je četvrta prodaja imovine ove firme za koju je procijenjeno da je neperspektivna, a sredstva koja budu ostvarena prodajom upotrijebiće se za vraćanje dugovanja i servisiranje tekućeg poslovanja.

Na prodaju su ponuđena četiri poslovna prostora u zgradi koja se nalazi u blizini autobuske stanice u ovom gradu, kao i prostor stare stočne pijace u naselju Krkojevci, površine 18 dunuma, čija je vrijednost procijenjena na 415.000 maraka.

Prodaja će biti obavljena po načelu viđeno - kupljeno, i to kombinovanom metodom koja podrazumijeva pisanu ponudu i usmeno nadmetanje, a pravo sudjelovanja imaju sva pravna i fizička lica koja do 20. decembra ove godine dostave zatvorene ponude i uplate depozit u vrijednosti od 10 posto od ponuđenog lota.

Prema riječima tehničkog direktora u ovom preduzeću Faruka Alagića, nakon što je prije četiri godine uveden stečaj u ovu firmu, uspjeli su vratiti 1,8 miliona maraka dugovanja, dok je ostalo da se vrati još oko 860.000.

"Uspjeli smo kroz stečajni postupak preduzeće staviti na zdrave noge, sada poslujemo na zdravim ekonomskim osnovama i obavljamo svoju osnovnu djelatnost", istakao je Alagić. Prema njegovim riječima, cilj je u narednom periodu isplatiti sve dugove kako bi firma izašla iz procesa stečaja i uključila se u tržišnu utakmicu.

Biznis.ba / NN