BiH

Projekti 79 udruženja dobili finansijsku podršku Kantona Sarajevo

Autor: Biznis.ba

Nakon okončanja procedure javnog poziva, 79 udruženja iz različitih oblasti sporta, kulture, nauke, jačanja porodice, brige za osobe sa invaliditetom i djece sa poteškoćama u razvoju, dobila su od Kantona Sarajevo finansijsku podršku za svoje projekte.

Kabinet predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Skupštine KS za ovu namjenu ove godine izdvojio je 196.300 KM, a na dodjeli ugovora predstavnicima udruženja prisustvovao je danas predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić.

“Nastavlja se podrška udruženjima koja daju značajan doprinos različitim društvenim aktivnosti poštujući uspostavljene principe zakonitosti i transparentnosti. Aktivno djelovanje pojedinaca i udruženja promovišući pozitivne vrijednosti u različitim oblastima našeg društva doprinose i kvalitetom upotpunjuju društveni dio našeg ambijenta.” istakao je Okerić

Na javni poziv prijavile su se 152 organizacije, a propisane uslove Javnim pozivom ispunilo je njih 79, ostatak prijavljenih imao je nepotpunu dokumentaciju i neblagovremenu prijavu.

“Cilj nam je da se bavite kvalitetom implementacije projekata za koja ste dobili sredstva a ne da je neophodno poznavati nekoga da bi ostvarili svoje pravo. Svi vi, koji ste danas ovdje, svjedoci ste da nikoga niste mogli nazvati ili intervenisati za dobijanje finansijskih sredstava. Samo oni koji su ispunili uslove Javnog poziva dobili su podršku Kantona Sarajevo. U skladu sa potpisanim ugovorom neophodno je da dostavite izvještaje o provedenim aktivnostima i uredno opravdate dobijena sredstva.”, poručio je Okerić.

Kantonu se, među mnogobrojnim potpisnicima ugovora, zahvalio i Armin Đono, predsjednik UO Udruženja “Novo svitanje”.

“Kao novosnovano udruženje, za nas je ova podrška itekako značajna. Mi pomažemo osobama sa invaliditetom, a sredstva ćemo iskoristiti za organizaciju art-line radionica za ovu skupinu naših sugrađana kojoj i sam pripadam”, poručio je Armin Đono.

(Biznis.ba)