BiH

Reconnect skup za umrežavanje poslovne dijaspore s bh. dobavljačima

Autor: Biznis.ba
Reconnect skup za umrežavanje poslovne dijaspore s bh. dobavljačima

Treći godišnji "Reconnect" skup za umrežavanje poslovne dijaspore s dobavljačima iz Bosne i Hercegovine će biti održan večeras u sarajevskoj Vijećnici.

Organizator je BAFA-Restart, u partnerstvu sa USAID Diaspora Invest projektom.

U okviru skupa, u terminu od 19.40 do 21.00 sati, na centralnoj bini Vijećnice će biti održan drugi krug regionalnog takmičenja najboljih "LEADER" poslovnih planova, zahvaljujući podršci Western Balkans Funda, saopćeno je iz BAFA-Restart.ba.

Predstavnici partnerskih organizacija iz susjedne Srbije i Makedonije - CANSEE i  Macedonia2025 će pratiti ovo regionalno takmičenje.

Svrha skupa je podrška umrežavanju i poslovnoj saradnji kompanija u inostranstvu, uključujući one koje su u vlasništvu bh. dijaspore i sadašnjih i potencijalnih bh. dobavljača usluga i proizvoda iz oblasti informacionih tehnologija i proizvodnje i obrade metala, drveta, plastike i drugih materijala.

Gosti i učesnici skupa biće predstavnici renomiranih, ali i sasvim novih lokalnih i stranih kompanija, institucija i organizacija. Članovi upravnih odbora BAFA-Restart, Macedonia2025 i CANSEE će pratiti regionalno LEADER takmičenje kao gosti.

Skup će pratiti niz predstavnika relevantnih bh. institucija nadležnih za ekonomsku diplomatiju vanjsku trgovinu, promociju stranih investicija, lokalni i regionalni razvoj, poreze.

Devet pobjednika "LEADER" takmičenja održanih u maju ove godine u BiH, Srbiji i Makedoniji prezentirat će svoje poslovne planove pred tri člana bh. žirija.

Biznis.ba / FENA