BiH

Stanić: Neki iz SNSD-a stotine hektara zemljišta prepisali na sebe

Autor: Biznis.ba
Stanić: Neki iz SNSD-a stotine hektara zemljišta prepisali na sebe

Dogovoreno političko zajedništvo vlasti i opozicije u Narodnoj skupštini RS i poprilično mirna atmosfera trajala je samo dok nije počela poslanička rasprava. Šef Kluba poslanika SDS Miladin Stanić vratio se na posebnu sjednicu od prije dva mjeseca, na temu Programa reformi i NATO puta BiH.

– Tada su troje najodgovornijih ljudi u RS pet sati lagali građane RS, kako to nije ono što jeste. Bilo bi zanimljivo da sada kažu šta misle o tome što je jedan neodgovoran čovjek odveo RS putem NATO. Ali ne, bilo je važno kako da građanima RS kažete što možete, da kradete, da varate, lažate, a da prođete nekažnjeno. Molim vas odgovorite sada čemu laž od pet sati da to nije put u NATO, a onda onaj ko je na svoju odgovornost to potpisao, kaže jeste to MAP. Podmetnuli ste nam nepotpuno dokument Program reformi. U njemu piše da se vojna imovina knjiži na BiH. To je dokument identičan ovoj odluci Ustavnog suda BiH – poručio je Stanić.

Potom se vratio na temu današnje sjednice, rekavši da su „neki od članova SNSD na stotine hektara poljoprivrednog zemljšta prepisali na svoje porodice“.

– SNSD je privatizovao RS pa i poljoprivredno zemljište – govorio je Stanić.
Optužio je poslanika SNSD Iliju Tamindžiju da je spriječio da izvjesni Šipovac iz Hercegovine, koji posjeduje 300 grla stoke, dobije koncesiju na poljoprivredno zemljište.

Na kraju je ipak rekao da će SDS glasati za usaglašenih osam zaljučaka.

(Srpskainfo)