BiH

Sutra počinje emitiranje programa televizije O Kanal

Autor: Biznis.ba

Sutra, 25. novembra, počinje emitiranje programa televizije O Kanal. Javnosti je već poznato da je riječ o bivšoj TV1 koja od početka 2018. godine djeluje u okviru medijske grupacije dnevnog lista Oslobođenje.

„O kanal je početak jedne nove, vizuelno drugačije, kreativnije i modernije televizije. O prvenstveno asocira na Oslobođenje, dnevni list s ugledom i tradicijom, ali O znači i krug kojim se zatvara proces integracije printanih medija, digitalnih platformi i televizije u grupaciji Oslobođenje. Osim novog vizuelnog identiteta, gledatelje očekuju i novi programski sadržaji, kao što su O Dnevnik, U kontru sa Draganom Markovinom, dnevni informativno-zabavni live format Puls dana, serija Al Hayba, i sve to u HD rezoluciji. U pripremi je i realizacija zanimljivih formata zabavno-takmičarskog karaktera“, kaže Sanjin Bečiragić, direktor O Kanala.

Najznačajnija promjena se desila u informativnom programu, uvođenjem O Dnevnika u četiri različita formata, i to radnim danima u 17 sati i 22 sata, te vikendom posebno subotnje i nedjeljno izdanje.

„Naše priče bit će pričane na poseban način, uz obavezu da u prvom planu bude čovjek. Javljat ćemo se uživo iz različitih dijelova BiH o različitim temama. Bit ćemo na ulicama, među ljudima, i pričati običnom čovjeku bitne priče. Subotom ćemo pripremati dnevnik kojim sumiramo sedmicu, a nedjeljom ćemo uvijek predstavljati pozitivnu priču, ali i gosta koji inspiriše. Naš posao je da na kraju sedmice gledateljima pošaljemo poruku da u BiH postoje pobjednici“, objašnjava Almir Šećkanović, šef Superdeska u medijskoj grupaciji Oslobođenje.

Superdesk je inovacija na bh. medijskoj sceni, a okuplja informativne redakcije O Kanala, dnevnog lista Oslobođenja, magazina Dani, te svih digitalnih platormih ove grupacije. Zahvaljujući tome gledatelje O Dnevnika, kako kaže Šećkanović, očekuje više autorskog i istraživačkog sadržaja.

Nova programska shema O Kanala na male ekrane donosi i polusatni intervju kojeg će historičar, publicist i kolumnist Dragan Markovina voditi sa ličnostima iz kulture i društva, poznatim i priznatim na području bivše Jugoslavije. Prvi gost prof. dr. Markovine bit će hrvatsko-češki reditelj Lordan Zafranović (četvrtak, 29. novembra, u 19:30 sati).

(Biznis.ba)