BiH

Terzić: Vlada FBiH uspjela pomoći turizam, svi znamo ko se protivi

Autor: Biznis.ba
Terzić: Vlada FBiH uspjela pomoći turizam, svi znamo ko se protivi
Direktorica turističke agencije Relax tours i hotela Pino Nature Aida Terzić oglasila se povodom izjave ministrice Edite Đapo da su pomoć države dobile samo one firme koje plaćaju porez državi.

"Ko je plaćao porez državi dobio je pomoć! Kratko i jasno! Valjda zato i plaćamo porez da bi nam ta ista država u nevolji mogla pomoći!

Ovi koji se žale da nisu uvršteni pozivamo inspekciju da malo njihove kompanije "pretrkeljaju" i provjere da li su sve transparentno prijavljivali i plaćali državi! Pa dosta vas više!

Turistička branša već godinu dana "grca", turističke agencije, hoteli, ugostitelji ugašeni i sada kada je napokon Vlada Federacije BIH jedina uspjela da iznađe pomoć za turističku branšu, par pojedinaca se usprotivilo, a svi mi dobro znamo i ko i zašto!

Žale se isti oni koji su "pokupili" novac na prethodnom pozivu za prevoznike, ali tada se nisu žalili što nisu obuhvaćene rent-a car agencije, nego su zadovoljno trljali ruke, jer su ogromne sume dobili. Isti ti su se sada ponovno i na ovaj poziv javili i malo im je što su za jednu kompaniju dobili 700.000 a za drugu 17.000 KM pa bi sada najradije i ovaj transfer zaustavili i onda preko SDP-ovih kvazi poslanika pisu nebulozne statuse i izjave za medije.

Možda da se sav novac prebaci toj turisticko-prevoznickoj agenciji, bliskoj SDP-u pa da se onda smire!

E neće moći, samo probajte, cijela turistička industrija će vam na proteste izaći, blokirati ćemo onda i sve vaše poslaničke plate udarite li na plate radnika iz turističke branše! Bravo Vladi Federacije BIH i ministrici Edita Dapo koja se mjesecima bori za ovu najpogođeniju branšu! A vi ostali, sram da vas bude!", napisala je ona.

Biznis.ba