BiH

TK: Održana edukacija za instruktore vožnje, predavače i ispitivače

Autor: Biznis.ba
TK: Održana edukacija za instruktore vožnje, predavače i ispitivače

Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona organizovalo je edukaciju za instruktore vožnje, predavače i ispitivače za osposobljavanje i provjeru znanja kandidata za vozače motornih vozila.

Prema riječima pomoćnika ministra za saobraćajnu edukaciju u Ministarstvu obrazovanja i nauke TK Nusreta Muminovića, na edukaciju se prijavilo gotovo 350 učesnika sa prostora čitave Bosne i Hercegovine.

- Ovogodišnja edukacija je nešto drugačija nego prethodne. Postali smo prepoznati na prostorima BiH zbog načina kako organizujemo edukacije tako da imamo prijavljenih iz svih dijelova BiH. Imamo naše kolege iz Mostara, Livna, Bihaća, Sanskog Mosta, Zenice i najviše sa prostora TK. Akcenat u ovom momentu su izmjene i dopune pravilnika koji definišu našu oblast - kazao je Muminović.

U okviru dva panela pod nazivom "Javne službe u funkciji povećanja nivoa sigurnosti saobraćaja" i "Aktuelnosti u procesu osposobljavanja kandidata za vozače" učesnici su mogli doznati novosti te razmijeniti iskustva kada je u pitanju unaprjeđenje saobraćajne kulture kod budućih vozača, ali i legislative u toj oblasti.

Povećanje efikasnosti i znanja kada je u pitanju pružanje prve pomoći također je bio jedan od važnih segmenata današnje edukacije, saopćeno je iz Vlade TK.

(Biznis.ba)