BiH

Topić: Na proljeće koncesioni ugovor o izgradnji dionice Koridora 5-C kroz RS

Autor: Biznis.ba
Topić: Na proljeće koncesioni ugovor o izgradnji dionice Koridora 5-C kroz RS

Direktor „Autoputeva Republike Srpske“ Dušan Topić izrazio je nadu da će na proljeće 2019. godine biti potpisan koncesioni ugovor o izgradnji autoputa Doboj - Vukosavlje i Vukosavlje – Brčko.

- To znači da bi mi mogli ući u eksproprijaciju, a kineski partner u razradu projektne dokumentacije. Za jednu dionicu već imamo gotovu projektnu dokumentaciju, kada je u pitanju Koridor 5-C, dok bi za dionicu Vukosavlje-Brčko tek trebalo da se radi, iako postoji mogućnost da se fazno planiraju aktivnosti i radovi na samom terenu - rekao je Topić.

Nakon što je danas u Banjoj Luci potpisan Protokol o prijemu Nacrta prijedloga projekta izgradnje autoputa Doboj - Vukosavlje i Vukosavlje – Brčko, kao dijela Koridora 5-C na teritoriji RS, Topić je rekao da taj dokument potvrđuje da je kineski partner dostavio ponudu za realizaciju izgrednje autoputa putem koncesije na toj dionici.

U nastvaku, autoput bi preko Brčkog vodio do Bijeljine i dalje do granice sa Srbijom.

Topić je izrazio nadu da će narednih mjeseci, nakon detaljnog pregleda dostavljene ponude, otpočeti procedura predviđena Zakonom o koncesijama.

Predstavnik konzorcijuma kineskih kompanija koje predvodi „Sinochem Capital Co Ltd“ Cu Jang je rekao da će sve strane uložiti napore da što prije dođe do potpisivanja zvaničnog ugovora i relizacije ovog projekta .

U ovoj fazi još nisu željeli da govore o njegovoj cijeni.

Biznis.ba / FENA