BiH

Turistička atrakcija Jahorine Gondola 'Javor Partizan' predstavljena u Beogradu

Autor: Biznis.ba
Turistička atrakcija Jahorine Gondola 'Javor Partizan' predstavljena u Beogradu

Olimpijski centar Jahorina bogatiji je od ove godine za još jednu turističku atrakciju – Gondolu „Javor Partizan“, koja je predstavljena na konferenciji za medije u Beogradu.

Brojne zvanice imale su priliku da u centru Beograda vide kabinsku gondolu čije svečano otvaranje je zakazano za 30. novembar na olimpijskoj ljepotici.

Tim povodom, generalni direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaid istakao je kako su građani Beograda u prethodnim danima bili u prilici da u centru tog grada vide izgled jedne od ukupno 36 kabina koliko će ih se nalaziti na Jahorini.

Radi se o gondoli dužine 1.100 metara koja ima i jednu VIP kabinu prilagođenu za posebne prilike, a ukupnog je kapaciteta 2.700 skijaša po satu. Ta investicija vrijedna je osam miliona eura i povezaće deo skijališta Prača sa dijelom skijališta Poljice, a trasa de raditi i kada ostale instalacije zbog vremenskih prilika to nisu u mogudnosti.

- Uz gondolu smo izgradili i tri skijaške staze, uređene po FIS standardima, dužine pet kilometara, zaštidene vjetroustavima i prekrivene sistemom osnježavanja - kazao je Ljevnaid te poručio da je cilj promocije ujedno i najava zimske sezone, a da lokacija nije izabrana slučajno.

Dodao je kako statistike govore o tome da više od 50 posto gostiju na Jahorini dolaze iz Srbije.

- S obzirom na to da smo ovo ljeto radili više nego ikada i uspješno
realizujemo deset velikih infrastrukturnih projekata koji će zimu na Jahorini učiniti još komfornijom za turiste i skijaše, čast nam je da to sve promovišemo u Beogradu. Jahorina definitnivno postaje prepoznatljiv brend u zemljama regiona i šire, što je svakako u našem interesu - naveo je generalni direktor OC Jahorina.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović zahvalio je svim prisutnima što daju doprinos da turistički proizvod sa Jahorine i Jahorina kao turistička destinacija RS bude
dostupna svima onima koji žele svoj odmor da provedu na Jahorini.

- Nama u Predstavništvu predstavlja posebno zadovoljstvo da radimo na promociji Jahorine u Srbiji, pre svega, zbog činjenice da je Vlada RS svojim odnosom i izdvajanjem sredstava za sve ono što se radi na Jahorini jasno pokazala šta je Jahorina kao turistički proizvod. Također, jako je važno kada imate menažment koji je posvećen poslu i prati svjetske trendove - dodao je Cicović.

Nakon Beograda, gdje promocija gondole traje do ponedjeljka 14. oktobra, od 17. do 21. oktobra promocija se nastavlja i u Novom Sadu na Trgu slobode, saopćeno je iz OC Jahorina.

(FENA)