BiH

TZKS realizovala besplatnu posjetu tour operatera iz Emirata

Autor: Biznis.ba
TZKS realizovala besplatnu posjetu tour operatera iz Emirata

Turistička zajednica Kantona Sarajevo, u saradnji sa svojim članovima, kantonalnim preduzećima i institucijama, Turističkom zajednicom Hercegovačko-neretvanskog kantona i Ambasadom BiH u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, organizirala je besplatnu posjetu i šestodnevn boravaki za predstavnike tour operatera iz Emirata u pomenutim kantonima.

Cilj je bio pokazati gostima iz Dubaija turistički sadržaj i potencijale Kantona Sarajevo i Bosne i Hercegovine, radi povećanja broja dolazaka turista i broja ostvarenih noćenja, povećanja turističke potrošnje i unaprijeđenja saradnje u oblasti turizma i turističke privrede.

Pod parolom „Kriza je šansa“ Turistička zajednica Kantona Sarajevo u vremenu pandemije, koja je zakočila turistički promet i za posljedicu ima ogromne gubitke, uz pomoć svog članstva, organizirala je posjetu uz poštivanje svih epidemioloških mjera, što bi trebao biti dobar temelj za promociju u teškoj turističkoj godini koja je pred nama.

Osim posjete različitih dijelova grada Sarajeva i njegove okoline, gostima iz UAE omogućen je odlazak u Hercegovinu gdje su ih dočekali predstavnici Turističke zajednice HNK sa kojima su obišli i Vrelo Bune.

To je bio prvi ovogodišnji "FAM trip" koji je organizirala Turistička zajednica Kantona Sarajevo za jačanje tržišta za turiste iz UAE, za koje je u protekloj 2020. zabilježen značajan porast dolazaka u KS.

U ovoj godini Turistička zajednica Kantona Sarajevo će realizirati slične osjete za ljetnu turističku sezonu sa tržištima Velike Britanije i Turske, kao i promociju u regionu i na domaćem tržištu, najavljeno je iz te turističke zajednice.

Biznis.ba / FENA