BiH

U Biznis centru otvoren kutak za promociju goraždanskih kompanija

Autor: Biznis.ba
U Biznis centru otvoren kutak za promociju goraždanskih kompanija

U zgradi Biznis centra, izgrađenoj u okviru projekta “Goražde – zona unaprijeđenog poslovanja”, otvoren je kutak za privrednike.

Desetak goraždanskih kompanija već je izložilo svoje proizvode i kroz brošure i video materijale upoznaju širu javnost sa djelatnošću kojom se bave. Niz drugih kompanija prepoznalo je značaj ovakvog vida prezentacije te su najavile svoje učešće.

U upravom odboru Biznis centra ističu da se kroz proširenje usluga centra, nastoji stvoriti jedinstven prostor koji će na jednom mjestu pružiti informacije o privredi BPK Goražde.

- Ovdje će se ljudi moći družiti, stvarati i izlagati svoje proizvode i mi ćemo kroz aktivnosti u ovoj sali pokušati doprinijeti razvoju naših kompanija, obrtnika i poslodavaca te doprinijeti i turizmu. Pozivamo sve privrednike da izlože svoje proizvode - kazao je predsjednik UO Biznis centra Safet Efendić.

Uz proizvode i promotivne materijale goraždanskih kompanija, posebnu pažnju privlači kutak učeničkih radova Srednje stručne škole “Džemal Bijedić” kroz koji se promoviraju zvanja i zanimanja koja se obrazuju u ovoj školi.

- To je posebno vrijedan kutak u kojem možemo vidjeti šta naši učenici uče u ovoj školi. Ovim putem savjetujem i roditelje da što više djecu šalju na zanat. Mi pojedinih zanata nemamo nikako i stalno naglašavamo da nam treba zanat. Mislim da se od zanata može fino živjeti, naročito sada traže se bravari, vodoinstalateri, limari, varioci. Sve su to zanimanja kojih nemamo dovoljno a koja se traže na tržištu. Treba staviti veći akcenat na razvoj zanatstva i zadržati omladinu u našem kantonu, a to moraju pratiti i politika i poreske olakšice - ističe Efendić.

Izložbeni prostor otvoren je za sve građane, ali i zainteresovane turiste koji posjećuju grad na Drini.

Zgrada Biznis centra smještena u jezgru nekadašnje stare čaršije u Goraždu, svoju značajniju promociju doživjet će kada u potpunosti bude završen projekt “Stara čaršija”, koji podrazumijeva otvaranje niza dućana i uređenje cjelokupnog prostora užeg gradskog jezgra.

S obzirom da okončanje ovog projekta iziskuje značajna sredstva, njegova realizacija će potrajati, a očekuje se i učešće samih zanatlija.

Biznis.ba / FENA