BiH

U četvrtak zvanično otvorenje hotela Swissotel u Sarajevu

Autor: Biznis.ba
U četvrtak zvanično otvorenje hotela Swissotel u Sarajevu
Hotel je imao "soft opening" 15. juna ove godine, a sada slijedi veliko otvorenje. Swissotel u Sarajevu ima 21 sprat i 218 soba, od čega je 40 apartmana. Sve sobe su prostrane i moderno opremljene, a prozori se protežu od poda do stropa i pružaju nevjerovatan pogled na grad i okolne planine.

U ponudi će biti i predsjednički apartman koji se proteže na 365 m2. Ovaj apartman namijenjen je VIP gostima i visokim delegacijama koje će na jednom mjestu imati sve što im je potrebno. Ovaj apartman će između ostalog imati sobu za batlera, sobu za osiguranje, manju sobu za sastanke, kao i zaseban wellness i spa dio.

Swissotel Sarajevo imat će konferencijske sale i prostorije za sastanke, spa centar od 1.000 m2 na dva sprata i bazen s jedinstvenim pogledom na Sarajevo. Osim toga, posjetioci će moći popiti kafu ili doručkovati u Caffeu Swiss koji će raditi na principu bifea ili objedovati u a la carte restoranu "The Fusion" koji ima "otvorenu kuhinju".

Gosti će uživati u luksuzno uređenom interijeru koji predstavlja fuziju bosanskohercegovačke tradicije i profinjenosti švicarskog modela uređenja prostora.

Biznis.ba / Klix