BiH

UO UINO suglasan da se dodatnih 3,5 milijuna KM izdvoji za GP na mostu Bratunac - Ljubovija

Autor: Biznis.ba
UO UINO suglasan da se dodatnih 3,5 milijuna KM izdvoji za GP na mostu Bratunac - Ljubovija
Upravni odbor Uprave za indirektno/neizravno oporezivanje (UO UINO) BiH dao je danas na nastavku 30. sjednice suglasnost da se odobri dodatnih 3,5 milijuna KM iz budžeta institucija BiH za izgrdanju graničnog prijelaza prema Srbiji, na mostu između Bratunca i Ljubovije.

Nakon što je UO UIO dao suglasnost da se uz predviđenih 11 milijuna KM odobri još 3,5 milijuna, stvoreni su uvjeti da se ova odluka donese u Vijeću ministara BiH nakon čega će biti moguće da UINO pokrene procedure za raspisvanje tendera za izgradnju ovog graničnog međunarodnog prijelaza koji će imati inspekcijski nadzor.

Na današnjoj sjednici nije bilo suglasnosti da se za prethodne godine donesu odluke o privremenim poravnanjima među entitetima, niti odluka o utvrđivanju privremenih koefcijenata za raspodjelu sredstava s jedinstvenog računa za razdoblje  srpanj – rujan 2018. godine, te će se ove tačke naći na dnevnom redu i na narednoj sjednici.

UO UIO razmatrao je inicijativu Udruženja poslodavaca FBiH za izmjene i dopune Pravilnika o primjeni Zakona o PDV-u te je zaključeno da UINO analizira na koji način je moguće realiziratu ove zahtjeve i, ovisno od toga, predloži adekvatno rješenje za iduću sjednicu.

Biznis.ba