BiH

UPFBiH organizira Dan poslodavaca i dodjelu nagrade za najboljeg menadžera 2019.

Autor: Biznis.ba
UPFBiH organizira Dan poslodavaca i dodjelu nagrade za najboljeg menadžera 2019.

Dan poslodavaca i dodjela nagrade "Emerik Blum" za najuspješnijeg menadžera s područja Federacije Bosne i Hercegovine, bit će upriličeni 29. maja u Sarajevu u organizaciji Udruženja poslodavaca FBiH i pod pokroviteljstvom Vlade FBiH.

Predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH Adnan Smailbegović kazao je danas na pres-konferenciji u Sarajevu da je cilj dodjele nagrade promocija biznisa i poduzetništva, za sada na području Federacije, a uskoro i u regiji.

Govoreći o Danu poslodavaca, Smailbegović je kazao da će održati nekoliko panela na kojima će o najaktuelnijim ekonomskim temama raspravljati eminentni stručnjaci i privrednici iz BiH i regije. Istog dana, na svečanoj ceremoniji, dodao je, bit će dodijeljena nagrada.

Budući da već nekoliko godina rade na osmišljavanu koncepta dodjele nagrade, Smailbegović je kazao da su izabrali ime Emerika Bluma jer je bio jedan od najvećih privrednika, vizionara i poduzetnika na prostoru bivše Jugoslavije, koji je iza sebe ostavio veliki uspjeh.

- Na ovaj način želimo promovirati poduzetništvo i skrenuti pažnju na realni sektor, koji je uprkos poslovnom ambijentu, vrlo uspješan - zaključio je Smailbegović.

Predsjednik žirija i autor kriterija i metodologije za dodjelu nagrade "Emerik Blum" Vjekoslav Domljan pojasnio je da će nagrada biti dodijeljena jednom menadžeru za kojeg se utvrdi da je najbolji u 2019. godini.

- Privatni sektor i investicije su 'motor napretka' i moramo ustanoviti ko su lideri razvoja privatnog sektora koji vode BiH među zemlje visokog dohotka - istakao je Domljan, te dodao da je upravo zbog toga vrlo važno da ta nagrada dođe u ruke onih koji 'pomjeraju granice'.

Pojašnjavajući metodologiju dodjele nagrade, kazao je da se sastoji iz tri dijela, a to su, mogućnost nominacije, uži izbor - deset najboljih, te odabir najboljeg menadžera.

Domljan je dodao da će dati mogućnost poslovnim udruženjima, firmama, građanima te agencijama da nominiraju menadžere za koje misle da su najbolji.

Biznis.ba / FENA