BiH

Već zakupljeno 70 posto štandova za Sajam šljive

Autor: Biznis.ba
Već zakupljeno 70 posto štandova za Sajam šljive

U Gradačcu će se od 29. avgusta do 1. septembra ove godine održati 45. sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive. Ovogodišnji Sajam u Gradačcu obilježava 50 godina od prvog održavanja, jer se tokom rata nije održavao. Organizatori zadovoljno trljaju ruke, jer je interes izlagača za učešće na Sajmu izuzetno dobar.

Popunjeni kapaciteti

- Već sada je popunjeno skoro 70 posto kapaciteta otvorenog i zatvorenog sajamskog prostora, što nije bio slučaj ranijih godina - kazao je za “Dnevni avaz” Hašim Šabanović, direktor Sajma.

Dodao je kako su ove godine partneri Sajma Grad Zagreb i Obrtnička komora grada Zagreba.

- Značajno je naglasiti da je ovogodišnji zvanični sponzor Sajma “Petrokemija” Kutina, koja, također, ove godine slavi 50. godišnjicu od osnivanja - naglasio je Šabanović.

Generalni sponzor 45. sajma je Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, a tu će biti i Posavski kanton, koji će predstaviti svoje privrednike. Na Sajmu će ove godine svoje proizvode izlagati i sve mljekare sa područja Bosne i Hercegovine.

 Interes pčelara

- U sklopu ovogodišnjeg Sajma, održat će se i Prvi sajam pčelarstva, za koji, također, postoji veliki interes domaćih i pčelara iz zemalja okruženja - kazao je Šabanović.

Biznis.ba / Avaz