BiH

Video Roberta Dacešina o BiH najbolji je turistički film na svijetu

Autor: Biznis.ba
Video Roberta Dacešina o BiH najbolji je turistički film na svijetu

Video bh. travel blogera Roberta Dacešina "Zašto Bosna i Hercegovina može biti broj 1 turistička destinacija na svijetu" proglašen je najboljim turističkim videom na svijetu.

"Dragi moji ljudi, nakon 20 dana glasanja, želim da vam javim da je video na temu „Zašto Bosna i Hercegovina može biti broj 1 turistička destinacija u svijetu“ osvojio prvo mjesto od strane Međunarodnog komiteta turističkog filma i da je proglašen za najbolji turistički video na svijetu od strane ljudi.

Ne samo to! Video je dobio 56 914 glasova iz 74 zemlje, što je najviše u istoriji ovog takmičenja. Ispod se nalazi video koji sam danas snimio o tome šta je sve prethodilo snimanju ovog filma o čemu ranije nisam pričao i šta se sve dešavalo u ovom periodu, a vama svima hvala od srca što ste me podržali. Nemam riječi zaista.

Zvanična dodijela nagrada biće 24.11. u Valensiji u Španiji i sa ponosom ću da predstavim svoju zemlju tamo. Možda u tenisu nisam bio tako dobar da odem na Olimpijadu, ali kada je turizam u pitanju, ovo je Olimpijada te vrste, a Bosna i Hercegovina se sada nalazi na najvišem postolju.

Mnogo hvala mojim prijateljima Milanu Bajiću koji je snimio većinu kadrova za ovaj video i Milanu Banjcu koji ga je ovako vrhunski smontirao. Bez njih, ne bi bilo ovoga, to je sigurno."

Biznis.ba