BiH

Za 45 dana će biti poznati izvođači radova na dionici Prve transverzale

Autor: Biznis.ba
Za 45 dana će biti poznati izvođači radova na dionici Prve transverzale
O realizaciji ranije dogovorenih aktivnosti, a u skladu sa donesenim zaključcima bilo je riječi na današnjem sastanku Operativnog tima za praćenje realizacije projekta izgradnje Prve transverzale.

Navedeno je kako je u petak objavljen javni poziv za dionicu Prve transverzale od Tehničke škole do ulice Braće Begić, te je najavljeno da će u roku od deset dana, ukoliko ne bude žalbi započeti rušenje, dok će za 45 dana biti poznati izvođači radova na izgradnji te dionice Prve transverzale.

Direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Mirza Hulusić izvijestio je da će prema Vladi uputiti jednu parcelu na postupanje, koja ima mišljenje Pravobranilaštva, a u konačnici otvara mogućnost izgradnje kružnog toka na spajanju ulice Alipašina i Prve transverzale.

Također je planirano da u narednih deset dana ovaj zavod pošalje na postupanje Vladi i Skupštini Kantona Sarajevo još dvije parcele i to za dio trase od ulice Kranjčevića do ulice Braće Begića.

Zavod će sutra u dnevnim novinama objaviti javni poziv za pristup sporazumnom rješavanju imovinsko - pravnih pitanja u nastavku trase od ulice Braće Begić do tunela Gradskog autoputa. Nastavit će se i razgovori sa BH-Gasom, jer postoje problemi na trasi Prve transverzale sa magistralnim gasovodom.

Direkcija za puteve Kantona Sarajevo i Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo će podnijeti izmijenjen zahtjev prema općini Vogošća za izdavanje urbanističke i građevinske dozvole, kako bi osigurali izgradnju tunela.

Općine Novo Sarajevo i Centar poduzimaju sve aktivnosti na rješavanju problema eksproprijacije i preparcelisanja, saopćeno je iz Press službe KS.

Biznis.ba / FENA