BiH

Završen deseti jubilarni Sarajevo Business Forum: Predstavljeno 350 projekata

Autor: Biznis.ba
Završen deseti jubilarni Sarajevo Business Forum: Predstavljeno 350 projekata

Deseti jubilarni Sarajevo Business Forum 2019, najveća poslovno-investicijska konferencija Jugoistočne Evrope, ove godine okupio je oko 2.000 gostiju iz 50 zemalja svijeta, a predstavljeno je 350 projekata i održano je oko 450 poslovnih sastanaka.

“Veliko zadovoljstvo mi je što mogu izjaviti da Sarajevo Business Forum kontinuirano raste i da svake godine privuče sve veći broj učesnika i investitora. Cilj foruma jeste da promijeni sliku o Bosni i Hercegovini, ali i o regiji i mogu reći da smo uspjeli u tome. Investitori koji jednom dođu, vraćaju se svake godine“, naglasio je Amer Bukvić, direktor BBI banke, te dodao da je za mnoge privrednike SBF prilika da predstave svoje projektne ideje stranim investitorima i da se na ovim događajima otvaraju mnoga vrata, kako za njih tako i za cjelokupnu privredu BiH.

Bukvić je naglasio da je veliki fokus ovogodišnjeg SBF-a bio usmjeren ka mladima i njihovim projektnim idejama. U sklopu trodnevne konferencije, mnogo se razgovaralo o ovoj temi.

“Ove godine smo se posebno posvetili mladim ljudima, koji se nažalost sve češće odlučuju da grade svoje karijere van granica BiH. Misija svih nas jeste da im pružimo priliku da se ostvare u svojoj domovini i zajedno sa nama grade budućnost BiH“, dodao je Bukvić.

Ovogodišnji SBF objelodanio je niz projekata iz IT sektora, drvne industrije, poljoprivrede, energetike, građevinarstva, usluga, turizma i drugih razvojnih sektora.

Predstavnici stranih delegacija tokom foruma posebno su isticali kako je BiH zemlja u koju vrijedi ulagati zbog geopolitičkog položaja, stabilnog kursa, ali i obrazovane i sposobne radne snage.

Za kraj, Bukvić je izrazio je zahvalnost prema govornicima i panelistima na iskustvima koja su podijelili, te Predsjedništvu BiH, brojnim ministarstvima, ambasadama, federalnim institucijama, komorama, investitorima, ali i medijima za podršku tokom zadnjih deset godina.

Biznis.ba / AA