BiH

Zeyoudi na SBF: Radujemo se nastavku saradnje i novim konkretnim projektima

Autor: Biznis.ba
Zeyoudi na SBF: Radujemo se nastavku saradnje i novim konkretnim projektima

Na ovogodišnjem  Sarajevo Business Forumu (SBF) učestvuje i brojna privredna delegacija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), predvođena državnim ministrom vanjske trgovine Thani bin Ahmed Al Zeyoudijem.

- Mi redovno učestvujemo na svim ovim forumima i za nas je BiH strateški partner u ovom dijelu Evrope. Na ovom SBF imamo veliku delegaciju i razgovaramo o poslovnim prilikama i oonosni smo na sav doprinos koji smo dali u organizaciju SBF-a.

Sa mnogim zvaničnicima smo razgovararali o poljoprivredi, obradi hrane, digitalnim inovacijama i radujemo se konkretnim projektima

UAE su proteklih godina investirali više od 170 miliona dolara i, kako je dodao Zeyoudi, raduju se nastavku saradnje i novim poslovnim prilikama o čemu su razgovarali sa zvaničnicima.

Kada je riječ o turizmu, prema njegovim riječima,  broj turista je od prošle godine premašio 57 hiljada,  ti turisti donose nove investicije i tako će se nastaviti i u budućnosti.

- Za nas je BiH izlaz u Evropu i postoji mnogo načina za saradnju i radujemo se novim konkretnim projketima – naveo je  Zeyoudi.

(Fena)