BiH

Ziplajn iznad kanjona Une nudi jedinstven doživljaj

Autor: Biznis.ba
Ziplajn iznad kanjona Une nudi jedinstven doživljaj

Na lokalitetu Čojluk, nadomak Bosanske Krupe, ovih dana izgrađen je jedan od najatraktivnijih ziplajna u Bosni i Hercegovini, koji će upotpuniti turističku ponudu ovoga grada.

Ovaj projekat su finansirale gradske vlasti, a implementator je Klub adrenalinskih sportova Bosanska Krupa, koji će u budućnosti gazdovati ovim adrenalinskim sadržajem.

Zahtjevan posao uspostavljanja čelične sajle koja se proteže između dvije litice, iznad kanjona Une na visini od preko stotinu metara, izveli su članovi Kluba ekstremnih sportova Škorpio iz Zenice, koji se bavi izgradnjom ovakvih i ostalih sadržaja planinarske infrastrukture, pišu Nezavisne.

"Jedan od najizazovnijih aspekata izgradnje bio je teren na kojem je trebalo raditi, sa strmim nagibom od gotovo 12 posto i dužinom od 230 metara, ovaj ziplajn nudi nevjerojatnu brzinu i do 65 kilometara na sat. Zamislite samo osjećaj adrenalina dok letite uz ovakvo ubrzanje i uživate u pogledu na netaknutu prirodu koja vas okružuje. Ova brzina i izazov su ono što će privlačiti sve ljude željne avanture i adrenalina", navode iz zeničkog kluba.

Dodaju kako je prije otvaranja ziplajn prošao niz probnih spustova koji su samo potvrdili njegovu atraktivnost i izazov, a postavljena je i posebna linija na vidikovcu Gradina koja je namijenjena najmlađim avanturistima, te pruža djeci priliku da dožive adrenalinski poticaj i steknu samopouzdanje prije nego što se upuste u veliku avanturu.

Biznis.ba