BiH

Zvanično u promet pušten novi kružni tok u Banjoj Luci

Autor: Biznis.ba
Zvanično u promet pušten novi kružni tok u Banjoj Luci
Projekat su zajednički realizovali Grad Banja Luka i preduzeće "Putevi Republike Srpske", koje je investitor, a izvođač je preduzeće "Kozaraputevi".

Puštanje u saobraćaj ozvaničili su ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić, gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić i vršilac dužnosti preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić.

Trninić je istakao da se na ovaj način doprinosi rasterećenju saobraćaja u Banjaluci, gdje ima registrovanih 400.000 vozila.

"Vrlo brzo ćemo realizovati još projekata s ciljem rasterećenja saobraćaja", naveo je Trninić.

Radojičić je rekao da je ovo osmi kružni tok u Banjoj Luci izgrađen u protekle dvije godine i istakao da bi novootvorena kružna raskrsnica na Laušu, koja je dugo očekivana, trebalo da znatno rastereti saobraćaj.

On je dodao da je u planu izgradnja još kružnih raskrsnica u gradu.

Ovaj kružni tok je izgrađen u okviru strateških planova za rasterećenje saobraćaja na svim važnijim čvorištima na području grada.

Iz banjalučke Gradske uprave ranije je najavljeno da na Laušu treba da počne i gradnja nove saobraćajnice između Paprikovca i ovog naselja, preko voćnjaka nekadašnje "Ekonomije", kojom bi bila rasterećena raskrsnica kod restorana "Sirano" i saobraćaj kroz Karađorđevu ulicu.

Za ovaj projekat su riješeni imovinsko-pravni odnosi i obezbijeđena sredstva uz pomoć Vlade Republike Srpske.

Biznis.ba / SRNA