BiH

Zvizdić sa gradonačelnikom Istanbula: Neophodno intenzivirati saradnju između privrednih komora

Autor: Biznis.ba
Zvizdić sa gradonačelnikom Istanbula: Neophodno intenzivirati saradnju između privrednih komora
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH, dr.Denis Zvizdić susreo se danas sa gradonačelnikom Istanbula Mevlutom Uysalom.

Tokom razgovora, predsjedavajući Zvizdić je čestitao gradonačelniku Uysalu izgradnju najvećeg aerodroma na svijetu i trećeg aerodroma u Istanbulu i rekao da mu je bila velika čast što je mogao svjedočiti tom historijskom događaju. Rekao je da su Republika Turska i grad Istanbul jučer poslali poruku zajedništva, istrajnosti prijateljstva i saradnje i da takve poruke ljudima vraćaju  nadu u bolju i perspektivniju budućnost cijelog svijeta.

Razgovarali su o mogućnostima saradnje Istanbula i gradova u BiH u oblastima ekonomije, privrede, kulture i obrazovanja. Predsjedavajući Zvizdić je rekao da Sarajevo,kao glavni grad BiH vežu iskreni i prijateljski odnosi i da gradovi u BiH u Istanbulu imaju pravog prijatelja.

Tokom razgovora, predsjedavajući Zvizdić i gradonačelnik Uysal su kazali da je saradnja u stalnoj uzlaznoj putanji i da je zasnovana na obostranim interesu. Saglasili su se da je važnost saradnje između Istanbula i gradova u BiH značajna jer otvara vrata za povezivanje privrednika i konstatovali da je u narednom periodu neophodno pojačati i intenzivirati saradnju između privrednih komora.

Sastanku su prisustvovali i ambasador BiH u Republici Turskoj Bakir Sadović i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Biznis.ba