Regija

Kompanija Bekament uložila preko 8 miliona eura u dva nova pogona i automatizovani magacin

Autor: Biznis.ba
Kompanija Bekament uložila preko 8 miliona eura u dva nova pogona i automatizovani magacin
Kompanija Bekament je uz prisustvo dr. Nebojše Stefanovića, potpredsjednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije, otvorila nove pogone za proizvodnju praškastih materijala i tečnog programa, kao i potpuno automatizovani magacin u okviru svog fabričkog kompleksa u Aranđelovcu.

U izgradnju ovih proizvodnih pogona, koji su među najmodernijima u Evropi, uloženo je preko osam miliona eura. Ova investicija će omogućiti da se proizvodni kapacitet utrostruči, te će se u fabrici godišnje proizvoditi do 350.000 tona građevinskog materijala. Novi pogoni fabrike su kompletno automatizovani, počev od procesa proizvodnje i pakovanja, pa sve do skladištenja materijala u magacinskom prostoru.

bekament-otvaranje-fabrike-1

Pokretanjem novih pogona i automatizacijom magacina, kompanija Bekament će biti u mogućnosti da proizvede čak 100 tona praškastih i 70 tona tečnih proizvoda na sat. Prošireni proizvodni kapacitet omogućiće kompaniji Bekament da zadovolji sve potrebe domaćeg i izvoznih tržišta, dok će uz automatizovani magacin postaviti nove standarde kada je riječ o brzini i kvalitetu isporuke materijala kupcima.

“Ovo je veliki dan za kompaniju Bekament. Iza nas je 25 godina uspešnog poslovanja tokom kojih smo postavili temelje za budući razvoj. Rezultat toga je naša liderska pozicija u segmentu proizvodnje materijala za završne radove. Zahvaljujući posvećenosti svih zaposlenih u kompaniji, uspeli smo da do sada realizujemo sve što smo planirali, a sa ovako produktivnim timom već uveliko kreiramo nove projekte”, rekao je na otvaranju gospodin Aleksandar Čolović, generalni direktor kompanije Bekament.

bekament-otvaranje-fabrike-3

Kompanija Bekament posjeduje i brojne sertifikate (ETA sertifikat i ISO sertifikati – ISO 9001, ISO 14001, ISO 18001) koji potvrđuju da je riječ o proizvodima vrhunskog kvaliteta. Uz posedovanje ovih sertifikata kompanija Bekament uspješno plasira svoje proizvode na srpsko, kao i na tržišta Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Mađarske, Bugarske, Slovenije i Albanije.

Biznis.ba