Svijet

UAE spremno dočekuju Dubai Expo 2020

Autor: Biznis.ba
UAE spremno dočekuju Dubai Expo 2020

Novinska agencija Ujedinjenih Arapskih Emirata (WAM) je u svom paviljonu na Međunarodnom Forumu Komunikacije (ICGF 2019) održanom u Sharjahu prošle sedmice organizovala brifing za medije na temu Dubai Expo 2020 svjetskog sajma, koji je predstavio Najeeb Al Ali, izvršni direktor Dubai Expo 2020 Biroa.

Brifingu je prisustvovao i Mohammed Jalal Al Rayssi, izvršni direktor WAM-a, predstavnici medija i međunarodnih novinskih agencija.

Al Ali je pohvalio učešće predstavnika međunarodnih medija na forumu, kao i njihovu ulogu u promociji pozitivog imidža Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Također se zahvalio državnoj novinskoj agenciji WAM koja je organizovala brifing, čiji je cilj naglasiti pripreme za sajam koji se održava iduće godine.

Al Ali je potvrdio da će se ovaj međunarodni događaj po prvi put održati na Bliskom Istoku, Africi i Južnoj Aziji te će ugostiti predstavnike iz cijelog svijeta, a tema događaja je "Povezivanje umova, stvaranje budućnosti" (Connecting Minds, Creating the Future).

Ponovio je da će događaj imati održiv utjecaj na zajednice i pozitivan utjecaj na ljudske živote.

Dodao je da se Ujedinjeni Arapski Emirati raduju učešću međunarodnih medija.

Al Rayssi je potvrdio da je forum vodeći globalni događaj, koji je inspirativna platforma za komunikaciju između vodećih međunarodnih stručnjaka u vladinim odjelima za komunikaciju, što je ključno za razvoj svih zajednica, javlja agencija WAM.

Biznis.ba / FENA