Najuspješnija zimska sezona na Ravnoj planini

Za ljeto su gostima pripremili i uređene prostore za piknik sa svim potrebnim aksesoarom na vrhu Ravne planine u blizini dva vještačka jezera na kojima je moguće uživati u pecanju, plivanju, vožnji pedalinama i drugim zabavnim sadržajima na vodi, naročito za mališane. Takođe, novi zip-line će goste spuštati preko jezera u jedinstvenoj adrenalinskoj avanturi u ambijentu netaknute prirode.

“Očekujemo rast interesovanja za biciklizam jer postoji ogroman potencijal za ljubitelje ovog sporta, a našim posjetiocima nudimo 20 km biciklističkih staza različitih kategorija, kao i mnoge adrenalinske sadržaje. Plninari i šetači su naši vjerni gosti, a za njihov ugođaj smo pripremili 30km obilježenih hiking staza u živopisnom ekološkom ambijentu sa mnoštvom vidikovaca, izvora pitke vode i prolaskom pored „Omladinske pećine” čije ćemo tajne, jedinstven nakit i speleološki sadržaj ponuditi našim posjetiocima u narednom periodu. Planinarskim stazama od Ski centra Ravna planina moguće je doći do Jahorine, kao i do Romanije i Novakove pećine. U planu je razvoj novih sadržaja za alpiniste i ljubitelje avanturističkog turizma”, navode iz Ski centra Ravna planina.

Kako kažu, posebno su ponosni na ponudu jahanja konja koja će od ove sezone biti dostupna posjetiocima. Ovaj vid rekreacije je u skladu sa ekološkim principima koje snažno zastupaju, a zaštita prirodne sredine je prioritet u svim njihovim aktivnostima.

“Na primjer, voda u našim jezerima je izvorska, te u jednom jezeru uzgajamo ribu koju posjetioci mogu pecati, pripremati na roštilju ili ponijeti. Ne treba zaboraviti ni gljive i čajeve koji su u rasprostranjeni na Ravnoj planini i sve je masovnije njihovo skupljanje u ovom ekološkom području, što je svakako, razlog više da budete naši gosti u potpunom doživljaju prirode, zabave i uživanja”, kažu iz Ski centra Ravna planina.

Biznis.ba / Klix