Novo na tržištu: Imperia TV u pripremi

Prije ravno 13 godina, 2006. godine, nastao je YouTube kanal – Imperia. Radi se o jedinom YouTube kanalu u Bosni i Hercegovini koji je nositelj prestižnog priznanja Golden Play Button koju dodijeljuje najveća online video platforma na svijetu YouTube.

Imperia YouTube kanal danas broji preko 1.1 miliona pretplatnika i nevjerovatnih 1.4 milijarde pregleda te je godinama najbrže rastuća produkcijska kuća u regiji.

Za ovaj izvanredan uspjeh “krivi” su Jasmin Fazlić (Jala Brat) i Amar Hodžić (Buba Corelli) čiji hitovi već par godina dominiraju regionalnom muzičkom sceni i nema naznaka da će se to u skorije vrijeme promijeniti.

Dokaz tome je i novi projekt – Imperia TV. Naime, iz pouzdanih izvora saznajemo da su u toku pripreme tv kanala Imperia TV u direktnom partnerstvu sa jednom afirmiranom medijskom grupacijom i još par producentskih kuća u regiji.

S obzirom na popularnost novog pravca muzike, ovog etabliranog dvojca i njihovih kolega, spoja interneta, muzike i televizije,neupitno je da će i kanal Imperia TV biti pravi hit i pun pogodak te veliko osvježenje na TV ekranima.

(Biznis.ba)