Otvoren poziv bh. izlagačima za učešće na sajmu u Baltimoru

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovini, u saradnji sa USAID/Sweden FARMA II projektom, otvorila je poziv za prijave bh. kompanijama zainteresovanim za kolektivno izlaganje na Međunarodnom sajmu Natural Products Expo East – Biofach America 2019, koji će od 12. do 14. septembra biti održan u Baltimoru (SAD).

Izlaganje bh. kompanija planirano je u dijelu sajma namijenjenog organski certificiranim proizvođačima/prerađivačima, te će obuhvatati prostor za šest do osam kompanija.

U slučaju većeg broja zainteresovanih bit će izvršena selekcija kompanija-izlagača pri čemu će prednost imati proizvođači ljekovitog i aromatičnog bilja, gljiva, šumskog bilja, eteričnih ulja i drugih organski certificiranih proizvoda.

Bh. kompanije će snositi dio troškova za uređenje i izlagački prostor a VTK i USAID/Sweden FARMA II projekt će snositi najveći dio troškova zakupa prostora. Rok za prijave je otvoren do 22. februara, a više informacija dostupno je na stranicama Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, najavljeno je iz USAID/Sweden FARMA II projekta.

Biznis.ba / FENA